Mastering Conditions

Innovatie en optimalisatie zijn in het kader van 'mastering conditions' twee zaken waar Van der Lugt zich continu mee bezig houdt. Met het oog op de toekomst en het digitaliseren van de wereld zijn wij hier ook vol op mee bezig. Om het opkweken van een plant zo goed mogelijk te kunnen sturen hebben wij recent geïnvesteerd in apparatuur waarmee wij de plant nauwkeurig in de gaten houden. Van deze apparatuur hebben we veel geleerd. Met de uitkomsten van deze metingen is het mogelijk om de wensen van onze klant nog beter te verwezenlijken.

Van warmtebeeld camera's waarmee wij de planten dag en nacht kunnen monitoren tot mobiele sensoren die wij gemakkelijk op verschillende locaties op kunnen hangen. Deze camera's en sensoren verzamelen data waarmee wij op korte termijn kunnen besluiten om aanpassingen door te voeren om de groei van de plant te bevorderen. Wij zitten in een fase waarin wij steeds meer gebruik maken van deze belangrijke informatie welke we krijgen van onze apparatuur. Het is onderdeel van een groter en lange termijn project waarin wij data verzamelen, analyseren, presenteren en digitaliseren.

Op de foto is te zien hoe wij op dit moment een tunnel monitoren met een sensor die de parameters CO2, luchtvochtigheid, tunnel temperatuur en PAR licht meet. Daarnaast hangt er een warmtebeeld camera die de temperatuur van de net geënte planten op verschillende punten meet. Dit maakt mogelijk dat wij ten alle tijden kunnen analyseren in wat voor omstandigheden de plant zich heeft bevonden. Met een GoPro maken wij een timelapse van de ontwikkeling, hiermee kunnen we vaststellen op welk moment er ingegrepen of iets aangepast moet worden. De GoPro staat in direct contact met een smartphone, hierdoor wordt het anticiperen en het sturen op afstand ons stukje bij beetje makkelijker gemaakt.

Warmtebeeldcamera, Plantenkwekerij Van der Lugt B.V.