Over ons

Bedrijfsprofiel

Plantenkwekerij Van der Lugt B.V. is een in 1920 opgericht bestaand familiebedrijf dat zich van oudsher gespecialiseerd heeft in de opkweek van jonge groenteplanten voor de professionele groentekwekers. In een hypermodern bedrijf te Bleiswijk (ZH) wordt met gebruikmaking van de meest innovatieve kweekmethoden een volledig naar wens van de klant halffabricaat gerealiseerd.
Naast deze kernactiviteiten verhuurt Plantenkwekerij Van der Lugt haar ruimte en teeltkennis aan andere kweekbedrijven en produceert het seizoensmatige (sier)teeltproducten voor de consumentenmarkt. De laatste jaren richt het bedrijf zich op internationalisering o.a. door de verkoop van kennis (start-up begeleiding) en het onder licentie laten produceren van producten in het buitenland, waaronder Canada en de Verenigde Staten. 

Van der Lugt onderscheid zich door zich te profileren als meest innovatieve kweker van jonge groenteplanten, is daarnaast expert in het enten van groenteplanten en kan buigen op een 95 jarige kennis en ervaring. Hiernaast investeert Van der Lugt voortdurend in verbeterprocessen die arbeid en milieu ten goede komen.
Door gebruik te maken van de meest recente en innovatieve systemen kan Van der Lugt zich uniek positioneren in de markt. Vooral op het gebied van flexibiliteit en maatwerk is het bedrijf ongekend sterk.