Groenteplanten

Opkweek van Groenteplanten

Plantenkwekerij Van der Lugt is sinds 1920 gespecialiseerd in de opkweek van jonge groenteplanten. Sinds 2005 zijn we op onze huidige locatie in Bleiswijk gestart, waar een modern opkweekbedrijf gebouwd  is van circa 13 hectare.

Plantenkwekerij Van der Lugt kweekt jonge komkommer-, tomaten-, paprika-, aubergine en meloenenplanten in grondpot, steenwolpot, perlitepot of tray. Van der Lugt is dé specialist in Nederland wat betreft de opkweek van ‘warme groenteplanten’.  Van oudsher is Van der Lugt een specialist in enten. Enten levert een sterke plant met meer power en groeikracht plus een betere bestendigheid tegen ziektes. Bovendien bevordert enten de kwaliteit van de plant.

Het enten vindt plaats in een aparte ruimte door een aantal vaste entsters. Na het enten worden de geënte planten in één van de tien klimaatcellen gezet. Met deze klimaatcellen kan Van der Lugt de zorg voor de geënte plant optimaal sturen door het gebruik van vocht, warmte en licht.

Verkoop

De jonge groenteplanten vinden hun weg naar de professionele kwekers in Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Polen. De marktbenadering wordt rechtstreeks vanuit Nederland gedaan, wat inhoud dat onze vertegenwoordigers zelf deze landen bezoeken.